Dagens foton















Jag börjar bli hungrig

Nu börjar jag bli hungrig, har inte ätit någonting idag. Förutom halstabletter. Ska väl gå och göra något att äta sen ska jag väl plugga lite.

Rensa en massa bilder

Har hur mycket bilder som helst på mina USB:n och flera stycken av den är inte bra. Därför ska jag nu sätta mig och rensa, så jag får plats med nya bilder.

Gårdagens foton













Dagens foton











Nu ska jag sova

Nu ska jag sova ett par timmar. Ska ju som sagt upp tidigt imorgon.  Hörs om ett par timmar. Pöss pöss..

Mikrobiologi eller psykologi

Ska nog plugga lite mikrobiologi nu eller om jag ska fortsätta på psykologi uppsatsen. Tror jag fortsätter på uppsatsen så blir den förhoppningsvis klar i helgen. Det vore ju bra. Nu ska jag iaf skriva lite. Skriver mer sen..

Upp tidigt

Imorgon blir det att gå upp tidigt och städa iordning det sist. Det kommer nämligen folk hit och ska titta på valparna.

Skadad men fortfarande kapabell till att flyga



Som ni ser på bilden är ena vingen på fjärilen trasigt. Men trots det är den fortfarande kapabell till att flyga. Det visar att man fortfarande kan klara av att göra saker trots att dem är trasiga. Om man bara har viljan kan man åstakomma mycket. Denna fjäril vill kunna flyga och gissa vad, den kan göra det. Även om den inte är hel. Den har alltså viljan.. Denna bild ger mig inspiation och hopp, den ger mig känslan att jag kan om jag bara vill. Jag kan fixa allt från det svåraste till det lättast. Bara man vågar göra ett försök. Det kan vara allting från skolarbeten, förhållanden som är påväg åt skogen osv. Man kan fixa det om man bara har denna lilla fjäril i tankarna. Om den kan flyga kan jag också göra saker. Eller hur??

Nu har jag äntligen kommit till

Nu har jag äntligen kommit till säsong 3 i Desperate Housewives. Har tagit en paus i pluggandet.


Fortsätta

Nu ska jag fortsätta att plugga. Skriver mer om en stund.

zzzzzzzzz

Ska gå och lägga mig nu. Har suttit och pluggat i ungfär två timmar och nu är jag hur trött som helst.
Så jag säger godnatt till alla nattugglor som sitter framför datorn nu.

Våga ta i lite..





Jag har ett tips till alla er där ute i stugorna. Nästa gång ni ska göra eran make up våga ta i lite. Och menar jag kanske inte ni behöver ta i så mycket att ni sminkar er som på bilderna ovan. Men använd eyeliner och kajal eller ta kanske en annan ögonskugga istället för den vanliga. Jag ser väldigt ofta tjejer som kunde ta i lite mer när dem sminkar sig. Jag brukar till och med tänka hur dem skulle kunna göra att make upen ser lite bättre ut och vikla färger dem skulle passa lite bättre i. Självklart säger jag inte mina tankar om deras make uper till dem även om man skulle vilja ge dem tips. Vågar helt enkelt inte det, vill inte säga något iaf dem tar illa upp. Så istället ger jag er mina tips och tankar angående make up. Bra va??

P.s älskar bilderna ovan.

Dagens foton







Boken från Agria







I denna bok ska alla papper vara i, papper som till exempel köpavtal, stamtavlan, förskäringspapper osv. Men visst är den fin, man kan köpa den på olika utställningar och kan även beställas hos agria. Tror man kan det iaf..

I nessesären


Från vänster: Parfym för hund, Öronrens, Pärlemorkamm

Från vänster: Glestandad kamm, Spratts kamm, Hundtandkräm, olika tandborstar

Tassax

Nessesären från SKK (svenska kennel klubben)


Inte ens en vecka kvar

Nu är det inte ens en vecka kvar. Sen är hon min, helt och hållet. Som ni kanske redan har fattat pratar jag om min lilla valp. På tisdag blir det att skriva på papper osv. Sen är hon min. Det enda som saknas är ett namn dock. Men jag har fem dagar på mig att komma på ett. Lite stressad känner jag mig faktiskt, men komma gärna med förslag om du sitter på några bra namn till en tik.

Sömn

Nu ska jag gå och lägga mig. Har börjat att skriva lite på häftet men nu orkar jag inte skriva mer, fortsätter imorgon. Godnatt så länge..

Old Highland´s



Nu ska jag skriva om vårat häfte som vi skickar med vid valpköp. I häftet står det lite om hur dem har ätit, vad dem ska äta, när och sedan en massa andra saker. Detta måste vara klart tills nästa vecka så det är bäst jag sätter igång.

Var hos gudmor

Idag har jag varit hos min gudmor tillsammans med min mor. Vi tog en liten promenad och sen hjälpte jag henne med hästarna.
Dem skulle tas upp från betet och tvätta ögonen på dem osv. Jag tycker det är roligt att komma tillbaka till stalet någon gång ibland. Höll på ganska mycket med hästar när jag var mindre men nu blir det inte så mycket. Eller rättare sagt aldrig. Ibland är det iaf skönt att få komma tillbaka till den tiden och bara få klappa om en häst.


Desperate Housewives season 2



Fan vad sliten jag är...

Det tar på en det här. Jag hostar så mycket att jag nästan kräks och så hårt så det gör ont i hela bröstet och i magen. Skulle inte förvåna mig om jag skulle hosta sönder ett eller flera revben under tiden jag är sjuk nu. Kan nästan garantera att jag iaf måste ha en spricka i något revben. Jag snyter mig s mycket att jag får näsblod, alltså har jag näsblod varje dag och under en dag är det säkert från en gång till tre gånger. Har nog inte varit så här sjuk på länge.

Jag fryser, skakar, svettas, är yr. Och jag nog så vad om att mitt blodtryck är sjukt lågt nu. Har redan extremt lågt blodtryck när jag ligger ner och väldigt lågt blodtryck när jag sitter eller står upp. Så det måste ju vara i botten just nu. Har ingen energi eller någonting kvar utan hela jag går på sparlågan vilket gör att dagarna spenderas i sängen framför TV:n eller en film och liknande. Och det hatar jag, jag är sjukt rastlös hela tiden, dygnet runt. Jag villl till skolan och jag vill kunna gå ut och motionera, jag vill kunna göra något som är ansträngande. Låt min kropp få arbeta både fysiskt och psykiskt. Musklerna vill arbeta, gå snabba promenader, göra sit-ups, armhävningar, osv. Hjärnan vill få uppgifter att göra, dem vill plugga helt enkelt. Och inget av detta kan jag göra. Tränar jag kan jag bli sjukare, pluggar jag stängs hjärnan av, tappar koncentrationen trots att den så gärna vill plugga och lära sig nya saker.

Sömnen är hemsk, när jag väl har somnat vaknar jag flera gånger under natten och måste snyta mig. Så totalt är det väl mellan 4-5 timmars sömn varje natt om inte mindre.

Jag tänkte faktisk lägga ut en bild på hur jag ser ut just nu men jag kan tyvärr inte det. Jag är bara för sliten, mörka ringar runt ögonen, kritvitt ansikte och svullen hals. Tycker nästan jag ser ut som ett monster men så illa är det ju inte dock. Mina ögon är svullna och ömmar och rinner till och från..

För ett par dagar sedan sa jag till och med att det vore ganska praktiskt om man kunde dö en stund lite då och då. Till exempel om man är sjuk då gör man ju ändå ingenting så då kan man ju få slippa det. Sjuk tanke jag vet, men till mitt försvar så vill man nästan dö när det känns som om man hostar upp sina inälvor och snyter ut sin hjärna genom näsan..



Ni tycker säkert att jag låter väldigt sur och grinig nu och vill att ni ska tycka synd om mig för att jag skriver inlägg om att jag är sjuk. En sak ska ni veta jag vill eller försöker inte få er att tycka synd om mig, jag är inte ute efter komentarer där det står krya på dig osv. Jag bloggar om vad som händer i mitt liv och om saker jag gillar. Just nu händer det ju ingenting i min vardag och jag har ingen ork till att leta igenom hela internet efter bilder och tips om olika saker till er. Därför skriver jag om hur jag mår just nu, om att jag är sjuk. Det är det värsta jag vet att vara sjuk, att vara iskall och kokhett på samma gång. Att hosta så det gör ont. Men det är det som händer i mitt liv just nu. Jag kan ju inte blogga om något annat och att blogga är ju nästan det enda förutom att titta på TV och sova jag orkar.

Tre av mina favolåtar just nu är..

Somebody like you-Keith Urban
Follow you down-Gin Blossoms
Hear you me-Jimmy Eat World

Somebody like you

Lyssnar just nu på Somebody like you med Keith Urban. Gillar verkligen denna låt, så fin.

Ska snart titta på Jordan Rättsläkare. Sen får vi se om det blir mer Desperate Housewives och Arkiv X. Får se hur mycket jag orkar. Har ingen ork över huvudtaget nu.

Dagens foton















Jag kom nyss på..

Jag kom nyss på att jag inte kan vara sjuk hela veckan, jag får helt enkelt inte det. På Fredag måste jag till skolan. Vi ska nämligen på skolutflykt och vi ska till Kolmårdens djurpark. Dit måste jag ju bara.... Åhh jag hoppas verkligen jag är frisk nog att hänga med då, fast egentligen så gör det ju ingenting om jag blir frisk fortare. Vill gärna åka till skolan.


25 Augusti 2009

Då har det redan blivit den 25 Augusti och snart är det September och då vet vi ju att det är höst. Hoppas bara att vädret kommer vara fint då också så man fortfarande kan vara ute.

Är fortfarande sjuk och jag vet inte om det blir värre. Fortfarande snorig, hostar och nu vet jag inte om jag har fått ögoninflamation. Mina ögon är lite svullna och ömma och imorse var mina ögon nästan ihop klibbade. Inte nog med det så växer en av mina vissdomständer just nu och jag är inte säker på att den får plats så på min smärt/sjuk tårta finns även lite tandvärk. Men som tur är ska jag till tandläkaren den 8:e September.

Idag blir valparna 7 veckor gamla och dem växer som det knackar. Lovar att lägga ut bilder senare idag.

Tips om fotbad


Tips om hur man kan bli piggare


Visste du att...


Naturblekt tvätt


Äpplen


Orginal eller billig kopia

Varför du bör läsa min blogg.


Jag är ett orginal, jag kopierar inte saker från andra bloggar som vissa större bloggare gör. Tror ni vet vem jag menar.

Jag försöker uppdatera mer än tre gånger om dagen. Gör jag inte det finns det en anledning till det.

Min blogg omfattar många ämnen såsom skönhet, hälsa, mitt liv, mm.

Jag försöker hitta på lite roliga, interessanta och spännande ämnen att skriva om. Försöker hitta på nya saker att skriva om hela tiden.

Jag ljuger och överdriver inte i mina inlägg, utan allt är sanning rakt igenom.

Mina bilder är inte redigerade, är stolt över mig själv och behöver då inte göra det. Skulle aldrig falla mig in att skriva att jag tycker om mig själv och sen redigerar mina bilder.

Jag försöker bjuda på mig själv och visa att ingen är perfekt.








Vilken bra start på dagen

Inte nog med att solen gassade in genom fönstret och flugorna stör en hela tiden. Förstår inte hur det kunde bli fler nu under natten med tanke på att fönstret var stängt och jag slog ihjäl hur många som helst igår kväll. Iaf jag vaknar och ska öppna fönstret och gissa vad som händer, jo det går sönder. Kul va?? Nej..

Desperate Housewives för fulla muggar

Just nu är det Desperate Housewives som går för fulla muggar. Samtidigt som jag tittar på det går jag igenom mammas tidningar efter recept. Haha ni ska bara veta hur det ser ut här nu.

P.s anledningen till att jag inte har bloggat så mycket idag är för att mitt internet har varit lite konstigt, den hittade inte sidorna osv.

Idag har min pappa och hans kompis Tommy+ Tommys fru Eva och deras son här och tittade på valparna. Dem bestämde sig för att dem ville ha en valp, kul va?? Sen har även Martin varit här och tittat på valparna, det var ett tag sen han såg dem sist. Dock fick jag ingen puss, *snyft* jag som ville ha det. Jaja jag kan förstå honom, jag har/är ju trots allt sjuk. Iaf så var det trevligt att träffa honom med tanke på att jag har varit sjuk ett tag och då har vi inte umgåtts. Nog om det, nu ska jag fortsätta titta på Desperate Housewives..

Puss puss

Dagens foton















Söta och roliga bilder












Alfie

Detta är beskrivningen av filmen (det som står på baksidan).

"För Alfie (Jude Law) har livet alltid gått ut på att njuta av allt kvinnor har att erbjuda- en natt i taget. Från rika änkor svaga för yngre män (Susan Sarandon) till den ensamstående mamman och flickvännen (Marisa Tomei) - Alfie hade allt...och ville inte ha mer.

Men när hans livsstil som playboy plötsligt får konsekvenser för kvinnorna i hans liv och för hans bäste vän (Omar Epps), börjar Alfie fundera över om livet har mer att erbjuda än flyktiga romanser. Och i så fall, vad?"








Spannmålsprodukter

Ett sädeskorn består av grodd, kärna och skal (kil). Grodden och skalet avlägsnas vid malning och beredning, grodden därför att den innehåller lite olja som förkortar förvaringstiden på den färdiga produkten och skalet, kilet, därför att det är så grovt och därför inte anses önskvärt. Detta är synd, eftersom grodden och skalet är de två näringsrikaste delarna av sädeskornet, med höga halter B-vitamin, viktiga spårämnen (mineraler), protein och fibrer.
 Vill man dra nytta av all näring i det ursprungliga sädeskornet bör man köpa fullkornsprodukter - ris, bröd, mjöl, pasta - och använda dessa på samma sätt som deras motsvarigheter (utom vid bakning och i såser när man önskar en finare konsistens). Man bör äta minst två skivor fullkornsbröd om dagen. Det innehåller alla delarna hos sädeskornet och är mycket nyttigt. Två sådana smörgåsar med ett lämpligt pålägg blir en hel, mättande måltid och ger alla de näringsämnen som kroppen behöver. Det är viktigt att man äter bröd när man bantar, eftersom bröd är kolhydratrik och mättande mat och dessutom håller igång magen.


Dagens foton del 2







Dagens foton del 1












Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker innehåller för det mesta rikligt med kolhydrater (stärkelse och natursocker eller fruktsocker), vitaminer och mineraler och lite protein och fett. Tillsammans med spannmålsprodukter bör de utgöra basen i kosthållningen och för att man ska få ut mesta möjliga näring ur dem bör minst hälften ätas råa. På så sätt tillför man kroppen viktiga vitaminer och mineraler - i synnerhet det flyktiga kalcium - som går till spillo vid tillagning. Ju fräskare frukt och grönsaker desto vitamin-och mineralrikare, och därigenom nyttigare. Det lönar sig att handla i affärer som man vet får färska varor varje dag.
 Även tillagningssättet avgör hur nyttiga grönsakerna är. För lång koktid är den värsta synden, men det finns även andra sätt att låta näringen gå förlorad. Följ dessa råd så får du ut det mesta och bästa av grönsakerna.

  • Borsta istället för att skala. Viktiga vitaminer och mineraler finns koncentrerade i skalet på grönsakerna. Skalet ger också mer fibrer och bevarar smaken.
  • Bryt grönsakerna i stora bitar eller skär dem i tjocka skivor. Om man tärnar eller strimlar dem minskar vitamininnehållet.
  • Laga bara till vad som ska ätas just för tillfället. Låt resten av grönsakerna ligga hela i kylskåpet (inte i vatten).
  • Koka i minimalt med vatten i vanlig kastrull eller tryckkokare. Den metoden anses nu vara att föredra framför att ångkoka. Undvik att steka i panna eller ugn.
  • Låt vattnet koka upp innan grönsakerna läggs i kastrullen. Koka sedan så kort stund som möjligt på svag värme. Mjuka, vattniga grönsaker som man inte behöver tugga har kokat för länge.
  • Tillsätt inte natriumbikarbonat för att få bättre färg på gröna grönsaker och använd aldrig kastruller och redskap av koppar. De bidrar till att C-vitaminhalten sjunker avsevärt.
  • Häll inte bort kokvattnet eftersom en del vitaminer och mineraler läcker ut under kokningen. Använd istället spadet till soppor och såser.
  • Ät grönsakerna nykokta. Låt dem inte stå för länge i värmeugn och undvik att värma dem på nytt.

The break-up

Tittar just nu på filmen The break-up. Detta står på baksidan.

"Vince Vaughn och Jennifer Aniston spelar huvudrollerna i The Break-up, soom börjar som de flesta romantiska komedier redan har slutat- när de håller på att driva varandra till vansinne.

Brooke (Aniston) får nog och gör slut med sin pojkvän Gary (Vaughn) efter deras senaste "varför kan du aldrig-gräl".

Vad som följer är en sanslös uppvisning i försoningsförsök, illasinnade planer och sluga knep som uppmuntras av deras vänner och förtrogna.. samt av en och annan total främling! När ingen av dem vill flytta från lägenheten de delar, är den enda lösningen att de fortsätter att bo ihop som bråkande rumskamrater- tills en av dem har fått nog!"






Protein

Protein:

Den idealiska kosthållningen bör innehålla 55-65% kolhydrater, 25-35% fett och 10-15% protein. Även om proteindelen är den minsta är den oerhört viktig. Vi behöver protein för att växa och för att reparera och återställa vävnader i kroppen. Tillförseln av protein är viktig under de perioder då kroppen växer; under uppväxttiden, puberteten och under gaviditet. Vuxna människor behöver inga större mängder protien. Så lite som 45 g per dag anses vara numera vara tillräckligt, såvida kvaliteten är den rätta.
 
Även om protein ofta sammankopplas med stora, saftiga biffar, så finns det i riklig mängd även i andra livsmedel. Vissa växter, t ex sojabönan, innehåller faktiskt mer protein än kött. Men kvantiteten är inte det viktigaste. Av de 22 aminosyror som kroppen behöver finns det 8 som den inte kan producera själv. Dessa finns endast i födoämnen som innehåller protein, även om, konstigt nog, inte all mat som innehåller protein också innehåller samtliga 8 aminosyror. Ägg har den nästan perfekta sammansättningen av aminosyror trots att de innehåller relativt lite protein. Fisk och kött kommer därnäst och sedan ost, mjölk, spannmålsprodukter och bajlväxter (sojabönor, groddar, mungobönor, limabönor, ärtor, kidneybönor, etc). Nötter och frön innehåller protein i relativt låg kvalitet. Hur ska man bära sig åt för att få det protein man behöver? Ät en varierad, väl sammansatt kost - och det är inte nödvändigt att den innehåller kött.


Godmorgon godmorgon

Vaknade för ungefär en timme sedan. Är fortfarande sjuk och det är inte roligt alls. Jag hostar som bara den och näsan rinner, har säkert lite feber också. Idag är det ganska fint väder iaf så valparna ska säkert få komma ut i trädgården också. Annars kommer det nog inte hända så mycket idag, finns ju inte så mycket man kan göra när man är sjuk. Vill ju inte smitta någon direkt. Kanske kommer städa lite i rummet, om jag orkar det vill säga.

The dead will tell

Ligger just nu och tittar på filmen The dead will tell. En skräckis/rysare med Eva Longoria och Anne Heche i huvudrollerna.


Dagens foton









Bad av hund

Nu ska jag bada Ingo så han ser fin ut tills hans besökare kommer. Kan inte påstå att jag känner för att göra det men det är väl bara att bita ihop antar jag. Man får se det positiva i det, att man själv kan ta en dusch efteråt. Hahaha inte för man kan duscha ändå..

Inte många timmars sömn

Blev inte så många timmars sömn inatt. Fortfarande sjuk och snart ska jag gå och ge valparna mat. Ligger efter med en timme men just nu ligger dem och sover så det är ingen fara. Sen ska jag väl släppa ut dem i trädgården också.

Just för stunden

Ligger ner bäddad i sängen med täcket över mig och fryser, verkar som om det bara blir värre. Min näsa rinner som bara den och jag hostar mer nu. Inget roligt:(

Imorgon eller rättare sagt idag kommer det en familj som ska titta och eventuellt hämta Ingo. Det är sånt som märks, har ju inte träffat dem än.

Nu ska jag titta på Jordan Rättsläkare och sen ska jag väl försöka sova lite.


Så här ser iaf Ingo ut, ungefär som en liten nallebjörn..

Dagens foton











Ny design

Som ni kanske ser har jag en ny design. Och eftersom jag inte kan göra någon själv hittade jag en när jag var inne på designbyjessica.blogg.se. Hon hade flera skit snygga designer men det var den här rosa jag tyckte passade bäst till mig och min blogg. Jag tycker iaf att det blev fint och jag tycker verkligen ni ska gå in på hennes blogg och kika lite.

Jag är nog sjuk...

Jag tror jag är sjuk, "snyft" jag vill inte vara det. Kommer nog bli en dag hemma imorgon, min hals är helt förstörd. Just nu ligger jag och tittar på film. Skriver kanske mer senare.

Inez nya hem

Fick ett par bilder på Inez idag.







Visst är hon fin...

Min hals

Idag har jag så himla ont i halsen. Det är inte klokt, det känns som om den är svullen. Min röst är helt fel nu och så hostar jag typ hela tiden. Roligt va??

Dags att sova lite snart

Kommer vara hur trött som helst imorgon men jag tror jag skiter i att sminka mig och bara drar på mig någonting lite snabbt. Har fått ett nytt busskort också, så nu kan jag åka dygnet runt, alla dagar i veckan. Skönt så tack Motala kommun för det. Förut hade jag ett som bara fungerade mån-fre mellan kl 05.00-19.00. Tittar på något himla spökprogram på TV4, tror det hette Det stora grå eller liknande. Som sagt så ska jag gå och lägga mig snart, varje kväll nu har jag kännt att jag inte vill till skolan morgonen därpå, men det kanske beror på att få sova länge. Det är ju bara två dagar kvar nu tills helgen är här. Skönt, då kan man få sova ut och vakna sent. Yes! Fast jag får ju såklart skylla mig själv att jag inte går och lägger mig tidigare. Måste bli bättre på det nu.

Ska sova nu... Orkar inte titta på det här programmet mer.

Dagens måsten är klara

Då var allt jag måste göra idag klart, visseligen var det inte så mycket men färdigt det är det. Det jag var tvungen att göra var att skriva loggbok om vad vi hade gjort idag när vi höll på med UF-företaget och skicka in det till skolan. Det var allt. Skönt när det inte är så mycket i skolan man måste göra. Skönt att ta det lugnt nu i början och inte ha några läxor och sånt än. Fast om jag ska vara ärlig så vill jag ha lite läxor, låter säkert  helt sjukt men det är sant. Jag har gått tå dagar i skolan och jag vill ha läxor. Haha. Nu ska jag iaf gå och tvätta bort sminket och sen ska jag väl gå och lägga mig tror jag.

Skolfotografering

Hade skolfoto idag och det var så himla kul, vi i klassen hittade på ett ganska roligt tema. Men ni får inte veta vad det är förrns bilderna kommer.

För fixad

Nu har jag målat naglarna och noppat ögonbrynen. Känner mig så himla fräsch. Tänk att något som det lilla kan göra att man känner sig lite snyggare, lite fräschare och lite sexigare. Finns det något som är så snyggt som ett par ögonbryn som framhäver ens ögon. I don´t think so... Imorgon är det skolfoto som gäller och det blir att gå upp klockan kvart i fem. Måste ju vara så snygg som möjligt. Nu ska jag iaf sova ett par timmar.

Här igen

Ja då sitter man här igen, på pendeln på väg hem. Samma visa varje dag, haha. Tänkte iaf berätta lite om min dag. Som ni har kunnat läsa i tidigare inlägg började jag klockan 08.20 och hade min första Samhällskunskaps lektion, självklart har jag ju haft samhällskunskap när jag gick på högstadiet men det var ju bara under en väldigt kort period man hade det då. På lektionen hände det dock inte så mycket, vi gick igenom kriterierna  för kursen och kursplanen. Sånt som man brukar göra på första lektionen. Efter samhällskunskapen hade jag Avel och där hände det samma sak, dock tittade vi även på en film som handlade om hur katternas avel är och har sett ut. På filmen visades olika raser upp, t ex persern som har så intryckt nos. Dem berättade även lite om kattutställningar osv.
 Efter lunch hade vi svenska B och där hände samma saker som på tidigare lektioner plus att vi fick skriva ett brev om hur våran sommar har varit samt våra tankar inför sista året. Det var min skoldag i största allmänhet, förstår ju att det inte är så roligt för er att läsa om min skoldag. Speciellt när det inte händer så mycket. Det har ju varit samma saker på varjje lektion och det blir ju lite tjattigt att läsa om det då. Nästa fredag ska jag dock till Kolmårdens djurpark så då blir det lite roligare läsning för er som vill veta hur det är att gå på min skola.

Idag fyller iaf min mamma år och hon ska hämta mig i Mjölby vid halv fyra. Eftersom jag inte har köpt någon present så tänkte jag att jag kunde köpa en tårta eller liknande.


Nu måste jag..

Nu måste jag verkligen gå och lägga mig, måste, måste, måste.. Ska ju för fan gå upp vid fem imorgon bitti ungefär. Det är alltså fem timmars sömn, kul va?? Svartsjuka?, nej skulle inte tro att ni är det. Imorgon väntar iaf samhällskunskap A på morgonen. Får se om jag kommer orka blogga på morgonen, gör jag inte det kanske jag bloggar på pendeln. Det märker ni ju. Fan Scrubs börjar ju nu, ska jag gå och lägga mig eller titta på det? Fan också..

Dexter+tankar

Har precis kommit ut ur duschen och ligger nu under täcket och tittar på Dexter. Funderar också på vad jag ska ha på mig imorgon, vill ha något som är riktigt snyggt. Jag antar att jag får sova på saken och att man märker vad det blir imorgon.
Nu ska jag iaf gå och lägga mig. Skriver mer tidigt imorgon bitti.

Sängdags snart

Nu ska jag in i duschen och göra mig klar för att gå och lägga mig. Imorgon är det skolan som gäller.

Nytt i garderoben

Var hemma hos Pia & Jeppe idag och tog en fika. Dem hade iaf rensat i deras garderober och frågade om du var något av det som vi ville ha. Detta var vad jag hittade:

En mörkgrön kavaj.

En vit kjol

En vit tröja med slits.

Ett svart linne med öppen rygg.

En mörkblå kjol.

En mörkgrå tygkjol.

En röd dunjacka.

En svart höstjacka.

En ljus jeansjacka.

Ett par skor.

Blir säkert mer kläder och liknande när dem har rensat klart.


Hemma bäst

Ligger just nu i min säng och tittar på Hemma Bäst. Efter filmen ska jag nog gå och lägga mig. Ska väl gå upp hyfsat tidigt imorgon (idag).


Rosett-frisyren



Så här gör du din egna rosettfrisyr.

  1. Börja med att samla ihop håret i en tofs högt på huvudet och fäst med ett gummiband. Var noga med att det inte blir för hårt. Dela sedan in håret i tre delar.
  2. Spara mittendelen och lägg den bakåt. För ihop de andra delarna och forma till en rund knut som du fäster baktill. Tupera eventuellt för bättre stadga innan du fäster knuten.
  3. Dela på knuten och för fram slingan som är kvar. Det är den som blir "mittendelen" Försök få igenom hårslingan genom gummibanden så att den kommer ut på baksidan. Dölj ändarna i rosetten. Tips! Får du inte slingan genom snodden? Prova att fästa på framsidan och göm ändarna inne i rosetten.
  4. Forma sidorna och avsluta med mycket spray.
Kom dock ihåg att det kanske inte blir perfekt första gången men övning ger färdighet.

In till stan

Nu ska jag åka och handla fruktsallad, mums va??

In till stan

Nu ska jag åka och handla fruktsallad, mums va??

Godmorgon sweethearts

Vaknade för kanske en halvtimme sen. Är fortfarande trött och jag har drömt en konstig dröm som jag bara kommer ihåg delar av. Det känns så konstigt på något sätt. Jaja kommer jag på vad jag drömde skriver jag det sen. Nu ska jag bara ta det lite lugnt ett tag sen får vi se vad som kommer att hända.

Ha det bra så länge.

Varför?

Varför måste han dö?? Tårarna sprutar och det har bara gått en kvart in i filmen. Sist jag såg denna film grät jag genom hela filmen. Och jag gråter som värst när hon läser alla  breven. Det var ju tur att man inte såg filmen på bio. Åter till filmen nu.

P.S I LOVE YOU





Älskar denna film, så himla fin.


Gwyneth Paltrow- öglan

Passar alla som har minst axellångt hår, ganska svår att göra och det tar ungefär 10 minuter att göra.

  1. Kamma eller borsta hela håret slätt bakåt.
  2. Gör en hästsvans, längst ner i nacken, med hjälp av en tunn snodd.
  3. Tupera svansen så att den får mycket volym, kamma den med lätt hand och fäst ytterligare en snodd nästan längst ner på svansen..
  4. Böj in svansen mot snodden i nacken och fäst med hårnålar. Låt gärna en tofs med hår sticka upp. Spraya.

Jessica Simpson-flätan

Passar hår som är axel- till skulderbladslångt. Ganska lätt att göra och tar ungefär 10 minuter att göra.

  1. Den här flätan passar både i rakt eller lockigt hår. Att göra några tunnare flätor intill blir fint. Ta tre mellanstora slingor och börja fläta från pannan och snett neråt över ena örat. Det är viktigt att flätan följer hårbotten och huvudets form.
  2. Fäst flätan med en genomskinlig snodd (genomskinliga minisnoddar finns ofta i häst- och hundbutiker där de används till hästens flätade manar).
  3. Tupera resten av håret lätt och spraya.

Keira Knightley-kammat

Ni har säkert sett Keira Knightley ha en frisyr där håret är halvt uppsatt. Skit snygg är den iaf och här får du veta hur du gör.

Denna frisyr passar kort till skulderbladslångt hår. Svårighetsgraden på denna frisyr är väligt lätt om du har långt hår och lite svårare om du behöver höshår. Denna frisyr tar enbart 5 minuter att göra.

  1. Kamma igenom hela håret och tupera uppe på hjässan och bakhuvudet. Om du har kort hår ska du fästa löshåret i hårbotten på det tuperade håret.
  2. Kamma slarvig sidbena och spraya sidohåret. Fäst med hårnålar bakom öronen.

Dandylooken

Dandylooken med blött slätkammat hår i snedbena fungerar på alla hårlängder men blir bäst på käkbenslångt.
Denna frisyr är inte så svår att göra och den tar ungefär 5 minuter.

  1. Kamma igenom hela håret och gör en djup sidbena.
  2. Fördela lagom mycket hårgelé i håret och kamma igenom igen. Allt hår ska vara bakom öronen. Ta mer gelé tills du får rätt blöt look.

Fool´s gold





Tittar på Fool´s gold nu, haha fortsätter min Kate Hudson maraton. Sista filmen jag har med henne nu men vill självklart ha fler med henne. Hon är bara helt fantastisk.

Jävla gräsklippare

Nu fick den jäveln soppatorsk igen och nu får jag inte igång den igen. Hoppas på att få det snart, vill bli klar. Inte nog med så regnar det nu också.

Klipper gräset

Håller just för tillfället på att klippa gräset. Gräsklipparen fick soppatorsk för en stund sen och nu får jag inte igång den. Min bror sa att den kunde vara överhettad och att jag skulle vänta en stund. Hoppas jag får igång den igen så man kan bli klar någon gång. Nu ska jag iaf ut för att prova igen.

Städning

Torkade precis av TV:n och gissa om det blev skillnad. Visste inte att jag hade en färgTV, hahaha. Nej så illa var det inte men det behövdes.

Städningen fortsätter

Nu är det dags att fortsätta städa lite. Måste se till att städa klart idag annars blir det väl aldrig av, hihi.

Vad tycker du om denna frisyr?



Jag tycker denna frisyr är väldigt söt faktiskt. Jag tror jag ska prova den någon dag.
Vad tycker du om den??

Smink är en konstform

Jag tycker deffenitivt att smink är en konstform. Jag menar vem älskar inte smink, jag tycker det är helt fantastiskt att man med hjälp av smink kan dölja och framhäva olika saker i ansiktet. Dölja blämmor och liknande och framhäva olika ansiktsdrag. Ser bara dessa bilder, visst man sminkar sig inte så på vardagar men ändå så vackert.











Jag tycker även att mer vardagliga makeuper kan vara otroligt vackra. Det handlar bara om att kunna sminka sig, att kunna använda olika typer av produkter på bästa sätt, osv.






Godmorgon darlings

Nu har jag varit vaken sen klockan 08.00. Bra att vända tillbaka dygnet till skolan börjar. Nu ska jag ta lite lugnt och sen ska jag börja städa lite.

Gådieten

Viktnedgång:
Ca ½ kg till 1 kg i veckan.

Varaktighet:
Så länge du vill. Fortsätter du hela livet så kommer du garanterat att bli smal.

Fördelar:
Inget hokus pokus. Dieten fungerar och ger en dessutom en bra kondition. Du kommer också få en slankare figur genom att du går mycket.

Nackdelar:
Tar en del tid i anspråk.

Så här gör man:
Det finns inget magiskt med denna diet. Det går ut på att ta sig tid att promenera varje dag. Det enda du behöver är ett par bra skor. Bestäm dig sedan för hur länge du ska följa gådieten. Om du t ex väljer fem veckor så kan du följa följande plan.

Vecka 1: promenera 30min morgon och kväll.

Vecka 2: promenera 45min morgon och kväll

Vecka 3:
promenera 1 timme morgon och kväll

Vecka 4:
promenera 1 timme morgon och kväll

Vecka 5:
promenera 1,5 timme morgon och kväll

Följer du ovanstående plan så kommer du garanterat gå ner mycket i vikt. Ge inte upp, även om du skulle missa ett promenad pass. Märker du att det blir för jobbigt eller tar för mycket tid så minska den tid du promenerar istället för att sluta. Du bestämmer själv om du vill lyckas eller inte.

Kosten vid gådieten:
Att du äter rätt är lika viktigt som att du promenerar. Det är vanligt att man kombinerar gådieten med en annan diet när det gäller kosten, t ex GI-dieten eller Inget socker dieten.

Allmänna tips:
Skippa alla godsaker under gådieten. Du får bli hög på dina promenader.
Följ en GI-kost

Så här får du tid att promenera:
  • Stäng av TV och ta en promenad istället. Du kan lyssna på radio under promenaderna istället.
  • Boka kvällsmöten med kamrater och promenera tillsammans.
  • Gör alla ärenden till fots. Låt bilen vara kvar hemma.
  • Slopa hissen och promenera upp för trapporna. Du får motion gratis och går oftast fortare att gå i trapporna jämförrt med att vänta på hissen.
  • Parkera bilen en bit bort. Du får lättare att få parkeringsplats och motion.
  • Använd "halvtiden". När du ser på sport så använd halvtidspauserna till att röra på dig.
  • Se hemstädningen som ett träningstillfälle. Städa ofta och noga.
  • Var barnvakt åt kompisens barn. Se till att ni har det roligt samtidigt som ni använder kroppen. Spela fotboll, lek kull, slå kulle byttor.
  • Använd lunchrasten för en kort promenad.
  • Promenera och lyssna på böcker samtidigt.
  • Gå till jobbet.
  • Gå av bussen en station för tidigt, promenera resten av vägen.
  • Ta en tio minutare istället för en fika paus.
Tips för att underlätta promenaderna:
  • Se till att sova ordentligt. Är du ovan att promenera kommer du bli ordentligt trött i början.
  • Ta inte för stora steg. Du får lätt sträckningar i benen. Är du osäker så är det bättre att du tar lite för korta steg istället.
  • Ta med dig mobilen med handsfree, så kan du utföra alla telefonsamtal.
  • Ta med dig MP3-spelare.
  • Använd lösa och bekvämma kläder för att undvika skavsår.
  • Se till att ha regnkläder, i nödfall ett paraply.
  • Bra och bekvämma skor.
  • Låna en hund som omväxling.
  • Gå med stavar.
  • Gå med lätta hantlar.
  • Byt promenadtur och terräng.

Helens små underverk

Nu är det så att det har blivit något slags Kate Hudson maraton. Nu ska jag titta på Helens underverk, sen får vi se om jag orkar titta på fler filmer.


How to lose a guy in ten days+tilltugg

Ligger i sängen och tittar på filmen how to lose a guy in ten days och käkar lite chips. En riktigt bra film, så himla skön..
Bloggar mer när filmen är slut.











Namnförslag



Kom gärna med namnförslag. Om två veckor är hon åtta veckor och då vill jag att hon ska ha ett bra namn.

Budget tandblekning

Var inne på en blogg och hittade denna budget tandblekning. Självklart så tänkte jag att jag skulle prova.


Blandningen består av vatten, bakpulver, salt och citron.


Så ser det ut när allt är blandat.


Före


Efter

Jag tyckte inte det blev så jättestor skillnad med det stod att man skulle göra det under loppet av ett par dagar.
Väldigen fulaste smile men jaja. Tur att man inte ler så ivanliga fall.

Maxa makeupen på minitid

  • Hoppa över foundation och puder och applicera bara concealer eller coverstick där det behövs, (T-zonen, runt näsan, osv) för att dölja plitor och ojämnheter.
  • Vill du ha foundationen - välj en oljefri som ger en matt finish och gör att du kan skippa pudret efteråt.
  • Håll dig till en enda ögonskugga för ett snabbt resultat. Brun skugga är bra och neutral nog att passa de flesta.
  • Gör det mesta av dina fransar genom att välja en mascara som både förlänger, böjer och gör fransarna fylligare. Zickzacka med borsten för att få maximalt med färg runt fransen.
  • Byt ut den flytande eyelinern (ingen hit när man har bråtton) mot en kajalpenna. Gärna med suddapplikator i ena änden så att du kan tona uppåt - utåt mot tinningen.
  • Välj läppglans i stället för läppstift.
  • Skippa läppkonturerna - behövs inte till gloss.
  • Håret: Ingen tid för uppsätning? Gnugga in en stylingprodukt vid hårrötterna för mera volym, forma luggen och spraya med en hård finishspray. Tänk supersize!

Godmorgon

Godmorgon allesammans.
Nu har jag varit vaken i ungefär en timme och snart tror jag väl att jag ska äta lite frukost. Ingenting står på dagens agenda men det kommer nog hända något iaf. En sak som är säker är att jag ska städa mitt rum. Sen får vi se vad som kommer att hända.

Mys natt själv

Ligger i sängen och tittar på TV just för tillfället. Har tänt lite tända ljus och det är så himla lugnt här nu. Kaninerna har ju som sagt flyttat till uteburen så därför är det så tyst. Kan säga att om du ska skaffa kanniner ska du inte ha dem i sovrummet. Just nu ligger jag och tittar på Advokaterna. Tycker den serien är väldigt bra faktiskt, synd att den går så sent bara.


Imorgon ska jag städa klart mitt rum.

Saknar dig hur mycket som helst. Du vet vem du är så jag behöver inte nämna något namn.

Rodnande kinder

  • Börja med att hitta ett rosabronsigt krämrouge. Krämrouge är perfekt eftersom det är lättare att arbeta in i kinden och att få rätt styrka på än med puderrouge. Dessutom ger det en fuktigare lyster i ansiktet.
  • Applicera rouget medans du ler så brett du bara kan, så att du lätt hittar till kindens hög punkt - kindens äpple. Jobba in färgen med cirklande rörelser, utåt och uppåt mot tinningen. Se till att verkligen sudda ut rouget så mycket som möjligt, det ska bara ge en lätt färg - inte några konturer i ansiktet.
  • För att skapa en extra flirtig look för kvällen tar du en lätt, skimrande rouge i en varm, rostig nyans och borstar i stora svep över hela kindbenet.

Ett förföriskt leende

  • Börja med att exfoliera läpparna med en tvättlapp eller med en mjuk tandborste för att avlägsna hudflagor och döda hudceller. En bonus är att detta även kommer att öka blodflödet till läpparna så att de blir lite fylligare och sexigare.
  • Gör läpparna mjuka, jämna och klara för makeup genom att applicera läppbalsam på dem. Använd gärna ett som inte är så flytande och glossigt.
  • Nu är dags att applicera ett silkigt läppstift på dina polerade läppar. För att hitta den färg som verkligen får dina läppar att se sensuellt blodfyllda ut ska du titta på insidan av läppen. Välj en nyans som är snäppet mörkare än färgen där. De flesta av oss ser fantastiskt sexiga ut i något som är lätt rosa eller persikofärgat. Men kom ihåg att lokken ska vara spontan, så lämna läppennan och läppenseln i makeupväskan och korrigera med fingrarna om du blir galet - det ska se lite slarvigt ut.

Ultrasexiga ögon

Sängkammarögon är mörka, sotiga och lite utsmetade. De ska helt enkelt påminna om hur makeupen ser ut efter en runda i sänghalmen, haha.

  • Börja med att rama in hela ögonen - både övre och nedre fransraden - med en svart, brun, grå eller blå eyelinerpenna.
  • Ta en liten, fin borste eller en bomullstops och doppa den i vaselin. Måla försiktigt med penseln över eyelinern, jobba lite fram och tillbaka tills det känns som att vaselinet gått in i huden ordentligt och du har en sotig look runt ögonen. Om du tycker att resultatet är lite för tungt rengör du bara borsten och tar lite mer vaselin för att tunna ut makeupen ytterligare.
  • Till sist applicerar du två lager svart mascara. Men det är viktigt att komma ihåg att använda vattenfast mascara eftersom du använder en oljebaserad produkt runt ögonen. Om du inte gör det kommer mascaran snart att sitta under och över ögonen istället, på ett sätt som inte alls hänger ihop med din noggrant sotade look.


Övervikt

Vill man känna sig frisk och pigg måste man också vara smal. Övervikt bereder vägen för i stort sett alla kroniska besvär, men fetma (dvs 20% övervikt) tredubblar risken för slaganfall, hjärtinfarkt och diabetes. Försvinner övervikten försvinner också risken.
 Så enkelt är det. Eller är det det? Det är förvånansvärt vanligt att bantningen misslyckas. En undersökning i New York visade att av 100 kaloriräknande bantare var det bara 12 som lyckades gå ner rejält i vikt på ett och bara 2 av dessa höll den vikten ett år senare. Ett nedslående resultat. Men det finns gott om väl sammansatta bantningsmatsedlar och goda råd om hur man bär sig åt för att gå ner i vikt. Minst hälften av alla kvinnor i USA anses ha mellan 1 och 2 kilos övervikt och de flesta av dem har antagligen under sina bantningsförsök blivit av med (och lagt på igen) hundratals kilo.
 Den som har haft svårt att banta bör kanske först och främst tänka över sin motivation innan hon försöker ändra sina matvanor.

Kaninernas nya boning

Nu har kaninerna fått flytta ut i uteburen.






Så ser deras nya hem ut. Mysigt va??

Skolan börjar snart

Fy fan vilket schema man har nästa vecka då.

V.34

På Måndag:
Börjar klockan 10.00 med upprop/ mentorstid
Lunch vid klockan 11.00
Från klockan 12.15 till 15.50 har jag projektarbete

På Tisdag:
Börjar klockan 08.20 med Samhällskunskap A
10.10 har jag Avel
Lunch vid klockan 11.45 till 12.30
12.30 till 14.00 Svenska B

På Onsdag:
Börjar klockan 08.20 med Hund & Katt
10.10 Religionskunskap A
Lunch vid klockan 12.00 till 12.40
12.40 till 15.00 Projektarbete

På Torsdag:
Börjar klockan 08.20 med Samhällskunskap A
10.10 Zoohandel
Lunch vid klockan 11.40 till 12.30
12.30 Zoohandel
14.20 till 15.30 Avel

På Fredag:
Börjar klockan 08.20 med Svenska B
10.10 Avel
Lunch vid klockan 11.45 till 12.30
12.30 till 14.00 Hund & Katt

V. 35

På Måndag:
Börjar klockan 09.10 med Apuinformation
11.00 Mentorstid
Lunch vid klockan 11.30 till 12.15
12.15 till 15.50 Projektarbete

På Tisdag:
Börjar klockan 08.20 med Samhällskunskap A
10.10 Avel
Lunch vid klockan 11.45 till 12.30
12.30 Svenska B
14.20 Presentation av enkät ( vad fan menar dem med det då)

På Onsdag:
Börjar klockan 08.20 med Hund & Katt
10.10 Religionskunskap
Lunch vid klockan 11.55  till 12.40
12.40 till 15.00 Projektarbete

På Tordag:
Börjar klockan 08.20 med Samhällskunskap A
10.10 Zoohandel
Lunch vid klockan 11.40 till 12.30
12.30 Zoohandel
14.20 till 15.30 Avel

På Fredag:
Aktivitetsdag från klockan 08.20 till 16.00

Kul schema va?? Nej. Och jag hatar aktivitetsdagar, helt onödigt. Sitter hellre i skolan och har lektioner i så fall.

Aj...

Aj har världens mensvärk. Det är som om någon sprakar på min mage, det gör verkligen jätte ont.



Haha snygg bild va??

Just nu..



Sitter just nu och lyssnar på lite Michael Jackson, ska snart titta på Arkiv X.

Uthållighet

Konditionen bedöms ofta efter hur uthållig man är. Det är tack vare denna du kan öka takten och hålla på längre utan att bli överansträngd eller andfådd. Även om uthålligheten i viss mån är beroende av muskelstyrkan, beror den först och främst på hjärtats och lungornas kapacitet. Musklerna behöver syre för att fungera. Ju mer syre musklerna kräver desto hårdare måste lungorna och hjärtat arbeta. Vid verklig hårdträning kräver musklerna omkring 90% av  kroppens totala energibehov. Lungorna måste arbeta hårdare och hjärtat slå fortare för att transportera det. En ovan ansträngning kan leda till ett otränat hjärta slår dubbelt så fort som i normala fall, vilket kan utgöra en orimlig belastning. Jämn, regelbunden träning ökar däremot hjärtats förmåga att pumpa blodet. Upprepade studier har visat att regelbunden, relativt kraftig träning stärker hjärtat så att det kan öka sin prestationsförmåga med ända upp till 20%. Slagfrekvensen sänks eftersom blodvolymen ökar. Idrottsmän som ligger i hårdträning brukar ha en puls som är ända upp till 20 slag längre än genomsnittet.
 Det finns många olika sätt att träna upp uthålligheten utan att överanstränga hjärta och lungor. När du sätter igång att springa, jogga, simma eller cykla bör du varva aktivitet med vila. Börja med att springa 100 meter, gå 100 meter, springa lika lång sträcka och sedan gå hem. Om du simmar kan du till exempel ta en paus var tredje eller var fjärde längd istället för att simma 12 eller 14 längder i ett sträck och bli totalt utmattad och illamående efteråt. Efterhand som konditionen ökar och du orkar mer, kan du simma, springa eller jogga allt längre sträckor och minska de perioder du går eller vilar.
 En mer vetenskaplig metod att bedöma sin träningsförmåga och hålla sig inom hälsosamma gränser har utvecklats vid the Cardiac Research Unit vid the City Gym i London. Med hjälp av den här säkra och praktiska metoden kan man räkna ut sin "lämpliga arbetspuls". Den rekommenderas i synnerhet för män över 35 år (av vilka mellan 11 och 17% anses löpa risk att få plötslig hjärtsvikt utan att de vet om det) samt för kvinnor över 45 år, i synnerhet för dem som dricker eller röker kraftigt och har en övervikt på 6 kilo eller mer.

Smidighet

Smidighet är en både ärftligt och förvävad egenskap. Hur smidig man är bestäms av hur lätt man kan röra lederna i sin fulla eller potentiellt fulla utsträckning, till exempel sträcka sig, böja, vrida och vända kroppen lätt och ledigt. På det hela taget brukar kvinnor vara smidigare än män och alla förlorar vi en del av denna smidighet efterhand somvi blir äldre.
 Att kunna nudda tårna med fingertopparna är inte något bevis på smidighet, eftersom förmågan att nå ner i golvet med fingrarna även är beroende av hur lång överkropp man har i förhållande till benlängden samt knäsenornas längd och förmågan att fälla fram kroppen från höften. Även om det naturligtvis är önskvärt att vara smidig, kan båda ha ytterligheterna ha sina nackdelar. Den som har för stor rörlighet i lederna riskerar att råka ut för vrickningar eller andra skador på grund av att rörelserna tas ut för långt. Om du är mycket smidig kan du lägga an på att bygga upp strykan hos de muskler som ger stagda åt lederna, i synnerhet quadriceps som omsluter och skyddar den ömtåliga knäleden. Begränsad rörlighet i lederna resulterar i allmän stelhet och innebär även att musklerna blir mer utsatta för påfrestningar och sträckningar.

Onsdag

Idag har jag legat och sovit länge, så länge att det nästan är pinsamt att berätta det. Hihi jjag vaknade vid klockan fem i två ungefär. Kan man skylla på att man var uppe till klockan tre i morse? Det kan man väl. Som ni då kanske förstår har jag ju inte hunnit med så mycket. Min mor och jag åkte in till stan och besökte Granngården där vi köpte total 120 liter halm och sen fick valparna en ny leksak också. Vi har bestämt att kaninerna ska få flytta ut i uteburen så vi har även börjat städa den. Dem flyttar in dit imorgon. Det är ungefär allt jag har gjort idag. Jo en sak till, jag har fått en 18 års present i förskott. Tror ni kan gissa vad det är, haha det är ju inte så svårt. Jag ska nämligen få den tiken jag är så kär i, då blir ju hon den första hunden som verkligen blir min eftersom hon då kommer att bli skriven på mig också.



Visst är hon söt??

Mina ögon svider

Jag är så trött att mina ögon svider. Ligger just nu i sängen med datorn i knät och tittar på Arkiv X, funderar på om jag ska titta på Advokaterna också eller om jag ska gå och lägga mig. Om jag ska se det programmet med kommer jag inte i säng förrns kl tjugo över tre och det känns lite sent. Tror nog faktiskt att jag ska sova nu. Jag kan ju iaf se lite i början av programmet och är det inget intressant kan jag ju iaf gå och lägga mig.

Styrka

Din fysiska styrka och idrottsförmåga beror till stor del på din muskelstyrka. Styrka muskler är fasta, ger kroppen snygga konturer och gör att du kan utföra de flesta rörelser med lätthet. Antalet fibrer per muskel är genetiskt betingat och kan inte förändras. Däremot kan träning öka de enskilda muskelfibrernas tjocklek samt blodgenomströmningen i musklerna och på så sätt stärka dem rent allmänt. En av de största fördelarna med ett regelbundet, genomtänktträningsprogram är att det  med tiden kan bygga upp både muskelstrykan (musklernas förmåga att utöva mesta möjliga kraft i ett givet ögonblick) och muskeluthålligheten (musklernas förmåga att utföra en uppgift upprepade gånger utan att tröttas). Brist på aktivitet gör att musklerna minskar i storlek och förtvinar. Minskande muskelfibrer försvagar inte inte bara muskeln utan gör den känsligare för skador vid plötslig och ovan ansträngning. Eftersom ledernas hållfasthet och rörelseförmåga är beroende av de omgivande muskelgrupperna, har svaga muskler även en tendens att resultera i svaga leder. Dessa är då också mer utsatta för vrickningar eller skador på de stödjande ligamenten.
 Styrkan hos de stora muskelgrupperna kan öka antingen genom att man ägnar sig åt speciella sportgrenar eller motionsformer eller genom att man utför ett träningsprogram där man kombinerar vissa rörelser som tvingar musklerna att spännas och sträckas. Den sistnämda metoden är mest tillförlitlig, förutsatt naturligtvis att det är ett väl genomtänkt program, eftersom man systematiska bearbetar var och en av de stora muskelgrupperna. De effektivaste sättet att öka muskelstyrkan är att ägna sig åt en typ av träning där musklerna måste arbeta hårdare därför att man förser dem med ett motstånd. Man kan till exempel simma motströms, cykla i motvind eller träna med vikter.
 Förnuftig träning med vikter resulterar inte i stora, svällande muskler. De blir istället fasta och starka och skyddar på så sätt lederna. Du får snyggare figur rent allmänt och i synnerhet fastare lår, skinkor och överarmar som brukar vara svårast att komma åt med bantning. Eftersom träningen bearbetar muskler som du inte vanligtvis använder i det dagliga livet kan du med hjälp av denna "skulpera" fram en snyggare figur.
 Hantlar och skivstänger stärker muskulaturen i bröstkorgen, på armar, axlarna och övre ryggpartiet - som brukar vara svaga hos kvinnor. Vikter som man spänner kring vrister och handleder stärker muskulaturen i vader, lår och mage samt i överkroppen. Båda typer finns att köpa i sportaffärer och varuhus. Du kan också improvisera med konservburkar eller sockerpaket. Om du tränar med vikter bör du först se till att du är i relativt god kondition och kan utföra det grundläggande träningsprogrammet utan att överanstränga muskler och leder eller bli stel och öm efteråt.

Övningskörde

Som ni vet så övningskörde jag idag (igår) och det gick riktigt bra. Eftersom jag kör på grusväg kan jag ju inte köra sådär jätte fort men jag körde iaf i 50 km/h, ville inte köra fortare med tanke på att det hade regnat dagen innan så det var stora vattenpölar på flera ställen och man vet ju inte om gruset kan vara halt. Idag körde jag en längre sträcka vilket jag tycker är väldigt bra, jag måste passa på att köra så mycket som möjligt nu. Ska väl börja på körskola snart också, vilket jag ser fram emot. Haha tro det eller ej men det gör jag. Konstigt nog. Körde ungefär 1 mil eller så idag och då har jag hunnit med att möta gående med hund, joggare och till och med en lastbil. Det är inte illa att möta en lastbil på en smal grusväg. Är ganska stolt över mig själv att jag klarade att köra lite närmare kanten och släppa förbi den.

Tror det blir att köra lite imorgon också.

Så kan det gå

Min brossa berättade idag att han hade varit på måndagsklubben i måndags och när han skulle gå därifrån orkade han inte vänta på sin kompis som flirtade med en tjej. Så han gick i för väg, när han då hade gått en bit och var vid bion kom en kille fram och skallade honom, helt utan anledning. Och tidigare inne på Harrys hade en kille dansat jätte nära hans kompis som blev sur och putade bort honom, och vad gör killen då. Jo han slår till honom på käften. Så när min bror och hans kompis möttes senare på natten hade min bror forsande näsblod och hans kompis hade väl ont han med.

Hur normalt är det att man skallar någon utan anledning. Hur ser världen ut egentligen??

Övningsköra ikväll

Ikväll blir det att övningsköra lite. Det ska bli så himla roligt och man måste ju köra så mycket som möjligt nu. Fyller ju 18 år i november och då vill jag få körkort så snart efter det som möjligt.

Tisdag

Idag kommer det inte hända så speciellt mycket, eller jo kanske men det är antagligen ingenting roligt. Ska försöka städa klart mitt rum och så kanske vi ska åka till en bekant och hämta halm till kaninerna. Dem ska nog få flytta ut till uteburen nu när det är varmt ute. Ja som sagt ingenting roligt direkt.

Måste även sortera en massa papper och sånt.. Suck jag vill verkligen inte det...

Pedikyr steg för steg

Var lika rädd om fötterna som du är om händerna. Fotsulan är beundransvärt stark, och måste vara det, men den är mer utsatt för virus-, svamp- och andra infektoner än nästan hela resten av kroppen. Många av de vanligaste fotbesvären orsakas av illasittande hårda skor. Välj därför dina skor med omsorg. Förvissa dig om att de är bredast vid tårnas bas, att tårna kan röra sig fritt inuti dem och att ovanlädret är mjukt och smidigt och inte trycker när du går. Framför allt ska du aldrig tro att ett nytt par skor måste "gås in". Det leder så gott som säkert till problem i framtiden. Vänj dig vid att byta skor och, vilket är ännu viktigare, klackhöjder så att vadmusklerna tränas och hälar och fotsulor får vila.

Börja med ett varmt vattenbad. Många förföriska doftande tillsatser finns att köpa, men det är bara vattentemperaturen, omkring 40 grader, som har verkan. Häll gärna en kopp havssalt i 4 liter vatten. Du kan också stänka i det skumbad du tycker bäst om och sätta till ett par matskedar bakpulver för att mjuka upp skrovliga partier, om det behövs.

  1. När du suttit med fötterna i varmt vatten en stund och huden är mjuk filar du med pimpsten eller fotfil bort skrovlig, död hud från hälar, sidor och sulor. Gör ingenting åt tårna.
  2. Torka fötterna ytterligt noga, särskillt mellan tårna där svamp och bakterier lätt föörökar sig. När fötterna är rena och mjuka granskar du dem noggrant. Om du hittar något som du tror kan bli till problem så gå till en kompetent fotvårdare.
  3. Klipp nageln rakt längs översidan, följ täns form och var noga med att inte klippa för kort. Klipp inte ner hörnen uteftersidorna, det kan leda till nageltrång. Jämna till vassa kanter med den grova (mörka) sidan av en sandpappersfil.
  4. Upprepa proceduren med nagelbandskrämen och orangepinnen som på manikyren och börja med att massera in krämen väl i nagelbandet.
  5. Gnid in fötterna med handkräm, dock inte mellan tårna. (om huden känns fuktig där så badda med sprit.) Knåda och massera varje kvardratcentimeter av fotsulan, hälen och fotens översida.

Manikyr steg för steg

Alltför ivrig manikyr skadar nageln och nagelbandet, särskilt om man använder vassa metallinstrument. Tecken på dålig nagelvård är åsar och jack i naglarna och rött, inflammerat nagelband. Ständigt bruk av nagellack och kemiska lösningsmedel som tar bort det, särskilt aceton, torkar ut nageln. Den första impulsen är kanske att dölja dåliga naglar med färg, men det är klokare att låta dem vara, manikuera regelbundet och behandla dem med varm olivolja. Doppa fingertopparna i en skål olja några minuter en gång i veckan - skillnaden är märkbar.


  1. Doppa fingrarna en liten stund i en skål med varmt tvålvatten eller vatten med en citronskiva i. Det löser upp smutsen och mjukar upp nagelbandet. (om naglarna är mycket torra doppar du dem i stället i varm oliv- eller madelolja.) Torka fingrarna och skrapa bort lossnad smuts från undersidan av nageln med en orangrpinne. Gå inte för långt ner, och var lätt på handen. Om smuts har bäddats in i nagelns rosa parti, nagelbädden, så låt den växa ut.
  2. Stryk på lite nagelbandskräm vid varje nagelrot. Krämen ska vara tjock och fast i konsistensen. Massera in den ordentligt i nagelbandet och nageln med tummen i en fast, roterande rörelse. Det hjälper också till att stimulera cirkulationen och ger upphov till en frisk, rosig färg under nageln.
  3. Fila ner den vassa änden av en orangepinne så att den blir slät och rundad, och låt den försiktigt glida ett litet stycke under nagelbandet vid roten och sidan av nageln. Lyft nagelbandet en aning, under tiden. Var mycket försiktig. Skjut inte hårt, använd aldrig en setsig organgepinne eller ett metallföremål, klipp aldrig nagelbandet och undvik "nagelbandsbottagare" som öppnar utrymmet mellan huden och nageln och släpper in smuts, tvättmedel och nagellack i själva roten.
  4. Gnid in händerna med rikligt med handkräm. Dra först fingerlederna uppåt och skjut så huden nedåt mot knogarna med pek- och långfingrarna, som om du tog på dig ett par handskar. Massera slutligen handflatan.
En nagel som klipps kan försvagas och skiva sig. Fila hellre. Fila åt ett håll, från sidorna till mitten med den slätare (ljusare) sidan av en sandpappersfil, inte en metallfil. Runda den utskjutande delen. Formen bör motsvara föstet så att en perfekt oval bildas.

Fler valpbilder







På bilden är valparna fyra veckor. Dem är åtta stycken (var tvungen att avliva en förra veckan). Om du är intresserad eller har frågor angående valparna är det bara att maila mig på [email protected]

Söndag

Kom precis in från trädgården nu. Har varit ute med valparna i ett antal timmar. Första gången dem fick gå ut, något dem tyckte var skitkul.

Mamma Flora var också ute i solen med oss..

Min nya lilla vovve. Vet dock inte vad hon ska heta än, kom gärna med förslag..

Blev lite törstiga i solen occkså..

Efter mycket spring i benen blir man trött och vill sova en stund...

Fler valpar som sover..

Jag och sötnosen leker..

Nu ska jag nog gå och fixa något att äta...

Tvätta håret på bästa sätt

  • Tvätta håret så ofta det behövs. Det kan inte nötas ut av för många tvättar, och ett milt schampo stimulerar inte talgkörtlarna. Om ditt hår är torrt bör du ta schampo bara en gång när du tvättar.
  • Luta dig över badkar eller handfat. Blöt håret med handdusch och skölj med absolut rent  vatten. Tvätta inte håret om du ligger i badkaret. Tvål, badolja och allmän kroppssmuts gör att håret inte blir rent.
  • När håret är blött häller du en liten mängd schampo i händerna, gnuggar den och fördelar schampot jämnt genom håret.
  • Både hår och hårbotten behöver tvättas. Arbeta därför in schampot väl i hårbotten och massera några minuter.
  • Lägg inte långt hår som en krona på hjässan, då trasslar det sig mycket lättare. Låt det falla ner i vattnet och för fingrarna framifrån och bakåt i stället.
  • Använd alltid balsam.
  • Skölj väl och när du tror att du har sköljt tillräckligt så gör det en gång till. Schamporester i hårbotten torkar ut den, och den kan börja fjälla.
Vått hår förlorar upp till 20% av sin elasticitet och därmed en stor del av sin naturliga spänst. Behandla det så varsamt som möjligt efter tvättning.

  • Låt vattnet rinna av, svep en ren handduk löst som en tuban om huvudet och tryck den mot håret. Gnugga inte.
  • Så fort håret inte rinner längre kan du med fördel låta det torka av sig självt.
  • Variera värmen på fönen och minimera skadeverkningarna. Börja inte förrän håret är trekvartstorrt. Håll inte fönen för länge över något parti av huvudet och se till att hårbotten inte blir varm. Ta försiktigt med en borste och forma den frisyr du vill ha. Viktigast av allt: fortsätt inte att föna när håret är torrt.

Olika tränings sätt

Promenad (rask) förbränner 300-350 kcal i timmen. Att promenera ger spänst åt fot -och vadmuskler och är en mjuk motionsform som passar alla. Sikta mot 5-6,5 km om dagen. Det är bra att varva joggning och löpning med promenader- mycket bättre än att stanna upp helt och sedan fortsätta.

Jogging (oavbruten) 360-420 kcal i timmen. Joggning tränar hjärta och lungor samt stärker vaderna. Den har inte så stor effekt på lår och magmuskler och påverkar inte heller rörligheten i allmänhet, eftersom den enbart utgör träning för höft-, knä- och vristleder i begränsad utsträckning. När du joggar ska du ha armarna hängande utefter sidorna och böjda armbågar, skjuta ifrån med trampdynorna och landa på hälarna. ( Du tränar inte lårmusklerna genom att springa på trampdynorna.)

Löping ( i måttligt eller snabbt tempo) 500-600 kcal i timmen. Att ta större steg och svänga med armarna innebär effektivare rörelser för ben, armar och axlar än joggning. Bygg upp på samma sätt vid joggning.

Cykling ( i snabbt tempo) 300-420 kcal i timmen.

Rephoppning 150 kcal på 15 minuter.

Tennis och Badminton ( i högt tempo) 300-400 kcal i timmen.

Squash upp till 650 kcal i timmen.

Simning ( i relativt snabbt tempo) 540 kcal i timmen.

Yoga 180-300 kcal i timmen.

Gymnastik 380 kcal i timmen.

Skridskoåkning ( eller rullskriskoåkning) 500 kcal i timmen.

Skidåkning utförsåkning upp till 600 kcal i timmen. Längdåkning upp till 1200 kcal.

Ridning 200-400 kcal i timmen.

Fäktning 350 kcal i timmen.

Vattensporter 400-700 kcal timmen.

Vikt- och styrketräning upp till 800 kcal i timmen.

Jodå det blev den

Jag bestämde mig för att jag skulle skriva ansökan iaf idag. Blev precis klar med den och hann även skicka iväg den. Sista ansökningsdagen var inte förrens den 30:e augusti men det är ju bra att vara ute i god tid, eller hur.

Inte skriven idag heller

Jobbansökan blev inte klar idag heller. Nu måste jag fan sparka mig själv där bak och sätta fart. Ska gå in och se när sista ansökningsdagen är.
Hej på en stund.

Köpen från i Torsdags



Lila linne.


Ljusblå piké.


Mörk grå långärmad.


Söt blommig blus.


Rosa linne.


Rutig väska.

Slipning

Celler som har legat länge på hudytan är gråaktiga och matta i tonen. De kan täppa till talgporerna, vilket leder till pormaskar och får huden på ansikte och kropp att se ojämn och fläckig ut. När man slipar huden påskyndas bortfallsprocessen genom att man tar bort det yttersta, döda lagret och blottar den finare, genomskinligare vävnaden under. En slipning kan också bidra till att bevara hyns ungdomliga fräschhet. Vissa hudspecialister påstår att skälet till att män inte får linjer kring munnen och på kinderna lika mycket som kvinnor är att den dagliga rakningen fungerar som en slipning.
 
Syftet med kosmetisk slipning är att åstadkomma avskalning av det översta hornlagret. De gamla egyptierna slipade med en blandning av finkrossad alabaster, honung och havremjöl, och man kan göra sin egen "slipmassa" av rostat havremjöl som blandas med saften från en citrusfrukt och lite vatten till en smet. Man kan också använda en sträv ansiktsvante eller en roterande "skurborste", en mask eller en kemisk lösning som brukar innehålla ett fettlösande medel och marknadsförs som acnelösning.

Vilken metod man än tillämpar bör man anpassa den efter hur stark huden är. Syftet är att huden ska bli varm, genomskinlig och fräsch, inte röd, svidande och inflammerad. Torr och ömtålig hy bör inte slipas alls, men den tåligare huden på kroppen kan mycket väl klara en kraftig avrivning med en torr borste eller liknande, som befriar kroppen från döda celler och förbättrar blodcirkulationen genom de ytliga kärlen. Vissa partier kan ägnas speciellt uppmärksamhet: knottror på överarmar, lår och skinkor  och skrovliga, fjälliga fläckar på knän och armbågar. Gnid in en kroppslotion efteråt, som slätar till den nya huden och lämnar den rosig och frisk.


Källa: Vogue Den stora boken om skönhet.

Har man tråkigt så har man





Vilken konstnär jag är eller hur?? Haha nej detta tror jag ingen vill köpa.

Gårdagens köp kommer snart

Gårdagens köp kommer om en stund, måste ladda kameran..

Dagens köp



Pepe Jeans Kensington från MQ
ord. 889:- reapris 224:-


Paris Kate & I från MQ
ord. 399:- reapris 64:-


Paris Kate & I från MQ
ord. 299:- reapris 49:-


Paris Kate & I från MQ
ord. 399:- reapris 49:-


Elevkalender från Bokia
139:-


Hämtade även ut nya p-piller från Apotektet 25:- för tre månaden

Tips om mat

Som ni kanske ser har bloggen fått en ny kategori. Försöker hitta på lite olika saker att skriva om så att ni läsare kan läsa om mer än om ett enda ämne. Det blir ju lite roligare då.

Iaf här kommer ett tips för er som vill kunna laga god, nyttig mat hemma. Vill ni det tycker jag att ni ska gå in på arla.se. Där kan du söka recept som är gröna, billiga, smal och sen kan du välja om du vill ha recept på förrätter, huvudrätter eller efterrätter. Du kan även välja vilken typ av kök det ska vara och om det ska vara kött, fisk osv..

Löften från mig till er


Dagens shopping kommer imorgon

Jag lägger ut bilder på dagens shopping imorgon. Det lovar jag, just nu håller jag på att tvätt kläderna.

Morgondagens händelser

Imorgon ska jag och mamma åka till en second hand-butik och titta lite. Anledningen till att vi ska ditt är för att mamma har varit där och köpt lakarn och handdukar till valparna, för det är ju lite onödigt att köpa nya lakarn och handdukar från Hemtex eller Jysk. Valparna kommer ju ändå bara skita ner dem och om ett par veckor kommer dem väl börja tugga på dem också. Iaf så hade hon sett att det fanns en hel del kläder som var oanvända och kläder som var ganska snygga och billiga. Så jag tänkte att jag kan ju lika gärna hänga med och se om det finns någon när vi ändå ska köpa lakarn. Jag har faktiskt aldrig köpt något på second hand förut. Har alltid tyckt att det verkar ganska äckligt. Köpa kläder som andra har använt innan, man vet ju inte om dem har haft några sjukdomar eller så. Jag vet att det är larvigt att tänka så, hihi. Jaja vi får helt enkelt  se om jag köper något.


Brukar du handla second hand??

Åhh vad trött jag är

Jag är så himla trött idag, förstår inte varför. Iaf jag har iaf inte börjat skriva någon ansökan än men jag ska nog börja med den ikväll eller kanske imorgon. Tror att jag kanske börjar med kladden idag och sen skriver rent den imorgon. Vi får se helt enkelt. Ska gör en smootie snart också. Mums. Ska visa hur jag gör den.

Godnatt

Godnatt sötnosar nu ska jag krypa ner i sängen, dra täcket över huvudet och bara drömma mig bort. Morgondagen bjuder både på glädje och sorg så sömnen den behövs just nu.

Hihi jag fick svar

Hihi jag fick svar får ett av företagen jag mailade till. Och som tur var var det företaget jag tyckte var mest seriöst. Gud vad glad jag är nu. Han skrev en hel del saker om hur dem arbetade och så och sen skrev han att han ville att jag skulle skicka in en ansökan. Och om deras arbetstider inte skulle passa mig nu så kanske det skulle komma upp något senare. Åhh jag är så glad just nu så ni annar inte. Behöver verkligen denna glädje nu, det har varit alldeles för mycket skit i min vardag de senaste dagarna. Imorgon efter begravningen blir det att sätta mig och skriva en ansökan. Shoohooo

Vad händer idag?

Vad vill ni läsa om här på bloggen idag då?? Något roligt ska jag nog kunna hitta på åt er. Det ska nog hända något idag iaf.
Ni får helt enkelt vänta och se..

Skillnad



Skolavslutningen i 9:an. Haha blond då..


Bild från förra sommaren..


Michellina i sitt esse




...Och så kom Polly



Bjuder på denna fula bild på mig. Ni får nöja er med den så länge hihi. Iaf så blev det Och så kom Polly. Har sett den ett antal gånger men det var ett tag sen nu, vem vet jag kanske kommer att somna snart. Nu innan filmen börjar ska jag gå mer i köket och hämta ett glas saft och se om det finns något nyttigt att smaska på. Frukt kanske??

Fan vilka dåliga program det är på TV:n

Är så trött på alla dåliga program som går på TV:n. Tror jag kanske ska sätta på en film eller nått. Ska  gå och leta lite.

Letat jobb

Har precis varit inne på intrenet och letat lite jobb. Är ute efter ett kväll/helg jobb som man kan ha påsidanav skolan. Hittade iaf två stycken som verkade intressanta så jag skickade i väg ett mail till de båda företagen och stallde ett par frågor. Hoppas dem svarar imorgon och vi får hoppas att dem vill att jag ska skicka in en ansökan. Jaja det märks ju. Hoppas kan man ju iaf. Nu ska jag titta på TV och bara ta det lite lugnt.

50-års fest

Haha festen var faktiskt väldigt rolig. Hon som fyllde visste inte om någonting så hon var helt paff när hon kom hem till sig och så att det var massa folk, partytält och grejer som var där. Vi åt god mat, lekte lekar och hade det skitroligt helt enkelt.








Några lekar..

Lägger ut mer bilder senare..

RSS 2.0